PHLU:n hallituksen kokoustiedote

11.9.2024

PHLU:n hallituksen kokous pidettiin tiistaina 10.9.2024 

 

Kokouksessa hyväksyttiin PHLU:n uusiksi jäseniksi Nastolan Nopsa ry ja Järvelän Jäppärä ry. Tervetuloa uudet jäsenet toimintaamme mukaan!

Kokouksessa käytiin läpi tilannekatsaus PHLU:n työllisyyspalveluiden osalta ja keskusteltiin toiminnan jatkomahdollisuuksista vuodesta 2025 eteenpäin. PHLU:n Työvoimapoliittinen (TYPO) -hanke päättyi 30.6.2024 ja työllistämistoiminnan jatko loppuvuoden osalta hoidetaan hallinnointi- ja kuntamaksujen turvin. Toiminnassa on kevään aikana ollut mukana yhteensä 130 asiakasta. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 90 asiakasta. 

PHLU:n työllisyystoiminnan jatkoa vuoden 2025 alusta eteenpäin on selvitetty. Tilanne jatkon osalta on kuitenkin vielä  auki. Kuntien/työllisyysalueiden valmistelut ovat vielä kesken TE25 -valmistelujen osalta ja erityisesti kolmannen sektorin toimijoiden rooli on vielä hyvin epäselvä jatkon osalta. 

Kokouksessa päätettiin, että toiminnan jatkoa valmistellaan nyt mm. hanketoiminnan kautta ja hankkeelle haetaan rahoitusta syksyn hankehaussa.  Asiaan palataan selvitysten osalta seuraavassa lokakuun hallituksen kokouksessa. 

Kokouksessa käytiin myös vilkasta keskustelua PHLU:n toiminnan  painopisteitä ja suuntaviivoista sekä strategian päivityksen aikataulusta. Vuoden 2025 osalta toiminnan painopisteet tullaan hyvin pitkälle ohjaamaan liikunnan aluejärjestön ja opetus- ja kulttuuriministeriön tavoiteasiakirjan (2025-2027) pohjalta. 

Painotuksina toiminnassa tulevat olemaan : 

1. Elinvoimaisen seuratoiminnan ja liikunnan harrastamisen tukeminen·        

2. Päivittäisen liikkeen lisääminen

3. Kuntakumppanuus ja  kuntien liikuntatoiminnan tukeminen

Toiminnan osalta tullaan tekemään aikaisempiin vuosiin verrattuna vielä tarkempia painotuksia ja valintoja vuositalla.

Strategian tarkistus ja päivitys vuoteen 2030 tehdään kevään 2025 aikana. 

 

Kokouksessa käytiin läpi myös PHLU:n taloustilannetta ja ennustelaskelmaan loppuvuoden osalta sekä muita ajankohtaisia asioita. 

Lisätietoja Mai-Brit Salo, aluejohtaja, maippi.salo(a)phlu.fi