Ilmoittaudu mukaan Liikkuva Päijät-Häme -seminaariin

17.10.2024

Tervetuloa mukaan ensimmäiseen Liikkuva Päijät-Häme -seminaariin 6.11.2024 klo 8.30-12.00 Lahteen.

Oletpa sitten kunnan tai hyvinvointialueen päättäjä tai työntekijä, kolmannen sektorin toimija, yrittäjä, opettaja, opiskelija tai muuten aiheesta kiinnostunut, tule mukaan.

Seminaarin tavoitteena on lisätä innostusta ja ymmärrystä fyysisen aktiivisuuden edistämisestä. Se on myös loistava mahdollisuus verkostoitua.

 

Seminaarin ohjelma

Seminaarissa kuullaan liikunnallisen elämäntavan edistämisen haasteista ja mahdollisuuksista sekä esitellään Päijät-Hämeessä tehtävää kehittämistyötä.

Päijäthämäläisestä kehittämistyöstä on esittelyssä muun muassa perheiden liikuntaneuvonta Lahdessa sekä kuntien liikkumisen olosuhteiden monipuolinen kehittäminen. Keskusteluun nostetaan myös sosiaali- ja terveyspalveluiden rooli. Ovatko hyvinvointialueet liikunnan edistämisen nukkuvia jättiläisiä? Seminaaripäivän yhteenvedosta vastaa hallitusohjelmaan sisältyvän Suomi liikkeelle -ohjelman pääsihteeri Minttu Korsberg.

Seminaarin ohjelma päivittyy sivulle https://paijat-hame.fi/liikkuva-paijat-hame-seminaari/

 

Liikettä arkeen – mutta miten?

Seminaarin pääpuhuja Harri Helajärvi on Paavo Nurmi -keskuksessa toimiva lääketieteen tohtori ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri sekä innokas terveyden ja hyvinvoinnin puolestapuhuja. Hän haastaa kuulijat lisäämään liikettä arkeen muuttuneessa maailmassa.

  • Tunnemme liikunnan positiiviset terveysvaikutukset. Maailma ympärillämme on muuttunut ja elämä helpottunut – ja se koskee kaiken ikäisiä. Elämäntavat ja työ ovat keventyneet fyysisesti – ja muuttuneet aina vain passiivisemmiksi, mutta, elintapasairauksien määrä on lisääntynyt, muistuttaa Helajärvi. Tietoa kyllä on, mutta silti muutos jää usein suunnittelun asteelle, se koetaan vaikeaksi, hän jatkaa.
  • Miten paljon/vähän muutosta loppujen lopuksi tarvitaan? Mitkä ovat käytöksen, muutoksenteon ja valintojemme perusteet? Voisimmeko oppia tekemään pieniä, hyviä valintoja joka päivä, uudella asenteella, kysyy Helajärvi.

Tervetuloa mukaan edistämään liikunnallista elämäntapaa!

Seminaari liittyy Liikkuva Päijät-Häme 2030 -ohjelman toteutukseen. Seminaarin järjestävät Päijät-Hämeen liitto, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointialue yhteistyössä muiden Liikkuva Päijät-Häme -ohjelman toimijoiden kanssa.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 31.10.2024

https://paijat-hame.fi/liikkuva-paijat-hame-seminaari/

 

Lisätietoja

Saila Juntunen
puh. 044 077 3002
saila.juntunen@paijat-hame.fi

Mai-Brit Salo
puh. 040 836 7766
maippi.salo(a)phlu.fi